Eduard Vilde meenemündi kujunduskonkursi võitis Mait Luidalepp

Postitatud:

21.01.2015

Eesti Panga kokku kutsutud žürii valis Eduard Vilde loomingule pühendatud hõbedast meenemündi kujunduskonkursi võidutööks Mait Luidalepa kavandi, millel on kujutatud Vilde teoste pealkirju. Hõbedast meenemündi nimiväärtusega 10 eurot emiteerib Eesti Pank kirjaniku 150. sünniaastapäeva puhul märtsi algul. 

Eduard Vilde loomingule pühendatud meenemündiga peab eesti rahvas meeles enim kirjutanud eesti kirjanikku, kelle loomingus on romaane, näidendeid, humoreske, novelle, jutustusi, reisikirju ja ajaleheartikleid. Sellega võib Vildet nimetada ilmselt ka Eesti esimeseks professionaalseks kirjanikuks.

Võidutööl on kujutatud Eduard Vilde teoste pealkirju, näiteks „Tabamata ime“, „Mahtra sõda“, „Musta mantliga mees“. Kokku on mündil 12 Vilde teose pealkirja või selle katkendit. Võidutöö kavand avaldatakse pärast seda, kui keskpanga nõukogu on selle kinnitanud. Võidutöö autor Mait Luidalepp on Tartus elav kartograaf-kujundaja, kes juhib ettevõtet Maidu Design OÜ.

Kujunduskonkursile esitatud 41 kavandi seast pälvis teise koha Lauri Särak, kolmanda koha Taavet Kohal, neljanda koha Tiiu Pirsko ja Mati Veermets ning viienda koha Margus Kadarik ja Toomas Niklus.

Võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 2000 eurot. Teise koha töö eest makstakse auhinnatasu 700, kolmanda koha eest 500, neljanda koha eest 200 ja viienda eest 100 eurot. Mitme autori puhul läheb auhinnatasu jagamisele.

Ülevaade Eesti Panga emiteeritud meenemüntide kohta

Täpsem info toimunud konkursi kohta

Lisateave:
Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]