Eesti Pank kutsub kuulama loengut euroala majandusest

Postitatud:

14.03.2016

Eesti Pank ootab kõiki huvilisi neljapäeval, 17. märtsil kell 11 avatud loengule, kus keskpanga ökonomistid Peeter Luikmel ja Anu Randveer räägivad euroala majandusest ja poliitilistest sündmustest, mis on seda kõige rohkem mõjutanud.

Peeter Luikmel teeb kokkuvõtte viimase aja majandusarengust euroalal ning lähiaastate majandusprognoosidest. Ta annab ülevaate sellest, kuidas mõjutavad globaalselt madalad toormehinnad ja endiselt ebakindel kasvukeskkond euroala majandusarengut ajal, kui üleilmne majandus pole finantskriisi vapustustest veel täielikult taastunud. Samuti räägib ta, milliseid võimalusi pakuvad madal inflatsioonimäär ja soodne intressikeskkond. 

Anu Randveer räägib, kuidas kujundavad euroala majanduspoliitikat nii liikmesriikide sisepoliitilised valikud kui ka rahvusvahelise mõõtmega kriisid. Ta annab ülevaate sellest, kuidas mõjutavad majandust, majanduspoliitikat ja Euroopa Liidu toimimist terrorismioht, rändekriis ja võimalus, et Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust.

Loeng sobib kuulamiseks majandushuviga inimestele.

Palume kõigil huvilistel registreeruda loengule hiljemalt 17. märtsil kl 10 meiliaadressil [email protected] või telefoninumbril 668 0760.

Muuseumi külastamine ja loengutel osalemine on tasuta.


Loeng toimub Eesti Panga muuseumi avalike loengute sarja raames, mille eesmärk on anda huvilistele ülevaade Eesti Panga hinnangutest majandusolukorrale ja tutvustada keskpanga põhiülesannetega seotud teemasid. Loenguid on oodatud kuulama kõik inimesed, kes tunnevad huvi majandusteemade ja keskpanga tegevuse vastu.


Lisateave:
Eesti Panga muuseum
Tel: 668 0760
E-post: [email protected]

Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]