Eesti statistika sünnipäeva tähistatakse rahvusvahelise konverentsiga

Postitatud:

21.04.2016

Esmaspäeval, 25. aprillil Estonia teatrisaalis toimuval rahvusvahelisel konverentsil räägivad Eesti ja meie lähiriikide statistikaeksperdid statistika rollist moodsas infoühiskonnas, tänapäeva kasutajate ootustest ja vajadustest, statistika arenguvõimalustest ja vananeva ühiskonna muredest.

Rahvusvahelise konverentsi avavad videopöördumisega ÜRO statistikaosakonna direktor Stefan Schweinfest ja Eurostati peadirektor Walter Radermacher.

Sellest, kuidas statistika Euroopas ja Eestis tekkis, kuidas see kujunes teel põllumajandus- ja rahvastikuandmete kogumisest kuni rahvaloenduseni, ning kuidas tehti Eestis statistikat alates vabariigi loomisest kuni sajandivahetuseni räägivad Rootsi ja Eesti statistikaameti ning Tartu ülikooli esindajad. Sessiooni juhib Tartu ülikooli matemaatika ja statistika instituudi professor Kalev Pärna.

Statistika rollist infoühiskonnas ja riikidevahelises suhtluses, statistika kasutajate vajadustest ja ootustest ning statistika kasutamisest otsuste tegemisel räägivad Tallinna ülikooli, Nordregio ja OECD esindajad koos Eesti ekspertidega paneelis, mida juhib Eesti Panga president Ardo Hansson.

Konverents lõpeb pilguga tulevikku: statistika põnevatest arenguvõimalustest, vananeva ühiskonnaga seotud probleemidest, Läänemere maade eripärast ja statistikast läbi poliitilise prisma räägivad Hollandi statistikaameti, SEB, Tallinna ja Tartu ülikooli ning tehnikaülikooli eksperdid. Sessiooni juhib statistikaameti peadirektor Andres Oopkaup.

Konverentsi korraldavad statistikaamet, Eesti Pank ja Tervise Arengu Instituut Eesti statistikasüsteemi 95. aastapäeva puhul.

Konverentsi ajakava ja esinejate info on avaldatud statistikaameti veebilehel

Konverentsi saab jälgida otseülekandena, mis algab esmaspäeval kell 10 statistikaameti veebilehel.


Lisateave:
Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]