Eestit külastab Rahvusvahelise Valuutafondi delegatsioon

Postitatud:

28.02.2014

Tänasest kuni 12. märtsini on Eestis iga-aastasel külaskäigul Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, kes arutab riigi ja erasektori esindajatega Eesti majanduspoliitikat ja majanduse olukorda

Rahvusvahelise Valuutafondi esindajatele antakse visiidi käigus ülevaade Eesti majanduse arengust ja väljavaadetest, finantssektori olukorrast ning eelarvepoliitika arengust.

Poolteist nädalat kestva visiidi ajal kohtuvad valuutafondi esindajad Vabariigi Presidendi, valitsuse ja Riigikogu liikmetega, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega. Samuti toimuvad kohtumised kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ja majandusanalüütikutega ning mitmete ametite esindajatega.

Visiidi kokkuvõtte esitab IMFi neljaliikmelise delegatsiooni juht Thomas Dorsey kolmapäeval, 12. märtsil kell 12-13 Eesti Panga muuseumis toimuval pressikonverentsil, kus osalevad ka Eesti Panga president Ardo Hansson ja rahandusminister Jürgen Ligi.

Valuutafond arutab igal aastal kõikide liikmesriikidega olulisi majanduspoliitilisi teemasid. IMFi iga-aastase Eesti põhimissiooni (nn IV artikli konsultatsioon) järel valmib IMFi raport majanduspoliitiliste hinnangutega Eesti kohta.

Lisateave:
Hanna Vaga
Avalike suhete allosakond
Eesti Pank
Eurosüsteem
Tel: 6 680 959, 5 097 285
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]