Eestit külastati 2015. aasta teises kvartalis vähem, kuid kohal viibiti pikemalt

Postitatud:

06.08.2015

Eestisse tehtud väliskülastuste arv kahanes teises kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 3%. Kahanemist mõjutas enim Venemaalt saabunud turistide arv, mis oli veerandi võrra väiksem kui aasta tagasi. Euroopa Liidu elanikud reisisid Eestisse sama palju kui eelmisel aastal, kuid Soome elanike reiside arv on vähenenud aastataguse ajaga võrreldes juba neli kvartalit järjest. Ameerika Ühendriikidest tulnud turistide arv aga kasvas: nad tegid ühepäevakülastusi aasta võrdluses kaks korda rohkem. Eestisse tulnud mitmepäevareisijad moodustasid külastajate üldarvust umbes poole (57%). Mitmepäevareisijate keskmine külastusaeg oli 4,5 päeva ehk 7% pikem kui 2014. aasta teises kvartalis.

Eesti elanikud külastasid 2015. aasta teises kvartalis välisriike miljonil korral ehk 2% vähem kui aasta varem1. Eestimaalased külastasid kõiki naaberriike vähem kui eelmise aasta teises kvartalis, reisid Poola ja Ungarisse harvenesid samuti. Eesti elanike reisid Itaaliasse, Türki ja Valgevenesse aga suurenesid, vastavalt 29%, 18% ja 47%. Ühepäevakülastusi tehti 9% vähem, kuid mitmepäevaste reiside arv pisut suurenes ja nende kestus oli pikem.

1 Välisriikide külastamiste arv ei lange kokku reiside arvuga. Kuna ühel välisreisil võidakse külastada mitut riiki, on välisreiside arv väiksem.


Reisijate liikumine avaldab märkimisväärset mõju reisiteenuste ekspordile ja impordile Eesti maksebilansis. Selle aasta teise kvartali maksebilansi statistika avaldatakse 8. septembril.

Välisreiside statistika  

Lisateave:
Tarass Snitsarenko
Eesti Panga statistikaosakond
Telefon: 668 0906
E-post: [email protected]