Maailmakuulus majandusteadlane Barry Eichengreen peab Eesti Pangas loengu

Postitatud:

09.01.2017

12. jaanuaril kell 14 esineb Eesti Panga Iseseisvussaalis majandusteadlane ja California ülikooli majandusprofessor Barry Eichengreen avaliku loenguga „Ragnar Nurkse and the International Financial Architecture". Loeng on pühendatud majandusteadlase Ragnar Nurkse mälestusele. 

Barry Eichengreen käsitleb loengus Ragnar Nurkse 1944. aastal avaldatud raamatut „International Currency Experience: Lessons of the Inter-War Period“ ja arutleb selle üle, kui palju peavad raamatu järeldused paika tänapäeval. Loenguga tähistatakse Ragnar Nurkse 110. sünniaastapäeva. 

Loeng toimub inglise keeles ja üritusest osavõtt on kutsetega. Ettekanne avaldatakse Eesti Panga Toimetiste sarjas.

Barry Eichengreen on California ülikooli majandusprofessor, rahvusvaheliselt tunnustatud majandusteadlane ja arvamusliider, kelle sulest on ilmunud arvukalt rahvusvahelist majandust ja rahasüsteemi käsitlevaid kogumikke. Ta on USA rahvusliku majandusuuringute büroo NBER (National Bureau of Economic Research) ja Suurbritannias asuva majanduspoliitika uuringute keskuse CEPR (Centre for Economic Policy Research) teadur. Professor Eichengreen on akadeemikuid ja majandusteadlasi hõlmava Bellagio Groupi asutaja ja Petersoni Instituudi rahvusvahelise majanduse akadeemilise nõuandva komitee esimees. Ta on pälvinud oma tööde eest mitmeid auhindu ja tunnustusi. 2011. aastal valiti Barry Eichengreen maailma 100 mõjukaima mõtleja hulka.

Professor Eichengreen kohtub oma Eesti visiidil Eesti Panga juhatuse ja nõukogu liikmetega ning Eesti teadusringkondade esindajatega.

Taustinfo

Professor Ragnar Nurkse oli Eesti päritolu majandusteadlane, kes saavutas üleilmse tuntuse 1940. ja 1950. aastail. Tema uurimused on pakkunud väärtuslikku teavet, õppetunde ja reegleid rahapoliitikaga seotud teemade, rahvusvahelise kaubanduse, rahvusvahelise poliitika koordineerimise ning arenguökonoomika kohta.

Eesti Pank alustas maailmamainega Eesti soost majandusteadlase professor Nurkse mälestusele pühendatud regulaarse loengusarjaga 2007. aastal. Varasematel aastatel on selle sarja raames üles astunud tollal Euroopa Komisjoni asepresidendi ametit pidanud Siim Kallas, Soome keskpanga president Erkki Liikanen, Rootsi keskpanga president Stefan Ingves, Saksamaa Liidumaa keskpanga endine president professor Axel A. Weber ning Poola endine rahandusminister ja keskpanga president Leszek Balcerowicz.

Eesti Pank soovib loengusarjaga pakkuda võimalust huvitavateks avastusteks ja uudseteks mõtteavaldusteks, mis aitaksid paremini mõista nii rahvusvahelise kui ka Eesti majanduse ees seisvaid väljakutseid.

Lisateave:
Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
Meediapäringud: [email protected]