Andres Lipstok kohtus Luksemburgi peaministriga

Postitatud:

25.09.2007

Teisipäeval, 25. septembril külastas Luksemburgi peaminister ja eurogrupi president Jean-Claude Juncker Eesti Panka, kus ta kohtus panga presidendi ANDRES LIPSTOKI ja asepresident REIN MINKAGA.

Jean-Claude Junckeri
Eesti Pangas peetud kohtumisel andis Eesti Panga president Andres Lipstok ülevaate Eesti majanduse hetkeolukorrast ja euro kasutuselevõtu plaanidest. Andres Lipstok ja Rein Minka andsid ülevaate Eesti kiire majandusarengu teguritest, milleks on edukalt läbiviidud majandusreformid, Eesti majanduskliima avatus ja paindlikkus, meie majanduse orienteeritus lääneturgudele ning ühinemine Euroopa Liiduga, samuti fikseeritud vahetuskurss ja tugev rahanduspoliitika.

"Kohtumisel selgitasime Luksemburgi peaministrile, et meie peamine ülesanne on hetkel toetada Eesti majanduse pehmet maandumist. Kinnitasin, et majanduse jahtumine on seni toimunud sujuvalt ja see ei ole endaga kaasa toonud pikaajalise konkurentsivõime langust, kuid Eesti pikaajalise majanduspoliitiliste eesmärkide saavutamisel on oluline kasutusele võtta euro nii kiiresti kui võimalik," kommenteeris Eesti Panga president Andres Lipstok kohtumist, lisades, et muuhulgas räägiti ka Eesti edukast osalemisest vahetuskursimehhanismis ERM2. "ERM2s osalemine on Eestile mitte ainult Euroopa Liidu asutamislepingust tulenev kohustus, vaid ka meie majanduspoliitika usaldusväärsust tõstev raamistik," ütles Andres Lipstok.