Eesti osaleb Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga kevadkoosolekutel

Postitatud:

18.04.2013

Eesti Panga ja rahandusministeeriumi esindajad osalevad 19.–21. aprillil toimuvatel Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) rahandus- ja finantskomitee (IMFC) ning Maailmapanga arengukomitee kevadkoosolekutel Washingtonis. Kohtumiste peateemad on maailmamajanduse väljavaated ja riskid ning IMFi ja Maailmapanga strateegilised eesmärgid järgmisel poolaastal.

Rahvusvahelise Valuutafondi kohtumistel keskendutakse peamiselt maailmamajanduse ja finantsturgude väljavaadetele ja riskidele, samuti edasistele majanduspoliitilistele sammudele. Euroalal on tehtud mitmeid poliitilisi otsuseid, mis on rahustanud turgusid. Praegust hetke peavad riigid otsustavalt kasutama riigirahanduse ja finantssektori tugevdamiseks ning majanduskasvule uue aluse loomiseks. Nagu kinnitab Eesti kriisiaegne kogemus, võib reformide kiire elluviimine küll olla keeruline ja poliitiliselt raske, kuid teisalt aitab viivitamatu tegutsemine vältida väsimuse tekkimist pidevate muutuste keerises ning vähendada pikemaajalise ebakindlusega kaasnevaid majanduslikke kulusid.

Maailmapanga kohtumisel arutatakse maailmamajanduse üldistele arengusuundumustele lisaks ka kogu Maailmapanga grupi tulevikueesmärke ning missiooni.

Eestit esindavad kevadkoosolekul Eesti Panga asepresident Madis Müller, rahandusministeeriumi asekantsler Martin Põder ning eksperdid keskpangast ja rahandusministeeriumist.

Eesti Panga ja rahandusministeeriumi esindajad kohtuvad visiidi raames IMFi Eesti missioonijuhi Alexander Hoffmaisteriga, Euroopa osakonna juhi Reza Moghadamiga, USA rahandusministeeriumi ja Maailmapanga esindajatega. Kohtumistel arutatakse nii maailma kui ka euroala ja Eesti majandusolukorda ning võimalusi toetada majanduskasvu, finantsstabiilsuse ja eelarve jätkusuutlikkuse tagamist.

Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga koosolekud on kord poolaastas toimuvad tippkohtumised, kus saavad kokku kõrgetasemelised delegatsioonid kõikidest maailma riikidest, et arutada olulisi majandusküsimusi ning koordineerida majanduspoliitikat.

Kevadkoosoleku täpsem kava on IMFi kodulehel: http://www.imf.org/external/spring/2013/

Lisateave:
Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post:[email protected]