Eesti Panga asepresident Märten Ross peab loenguid Viljandis ja Pärnus

Postitatud:

07.05.2009

Keskpanga asepresident MÄRTEN ROSS peab täna, 7. mail loengu Eesti majanduse olukorrast ja arengusuundumustest Viljandi maavalitsuses ja Pärnu linnavalitsuses. Pärast loengut esitleb asepresident mälestustahvleid Eesti Panga ajaloolistel osakonnahoonetel.

Viljandi maavalitsuses toimub avalik loeng algusega kell 12 ja oodatud on kõik, keda huvitab Eesti majanduse käekäik ja soovivad saada ülevaadet Eesti Panga kevadprognoosist. Pärast loengut esitleb asepresident mälestustahvlit keskpanga ajaloolisel osakonnahoonel Vabaduse plats 2, milles tänapäeval tegutseb Viljandi maavalitsus.

Pärnu linnavalitsuses kell 14:15 algav loeng on suunatud linnavalitsuse ja allasutuste töötajatele ning volikogu liikmetele. Pärast loengut, kell 15:10 esitleb Märten Ross mälestustahvlit keskpanga ajaloolisel Pärnu osakonna hoonel aadressil Rüütli 40A, kus praegu tegutseb SEB panga Pärnu kontor.

Tänavu mais möödub Eesti Panga asutamisest ja keskpanga tegevuse algusest 90 aastat ning selle tähtpäeva puhul on Eesti Pank tähistanud oma kunagised, üle Eesti asunud harukontorid mälestustahvlitega. 1918. aastal loodi Eesti Vabariik ning seejärel, 1919. aastal asutati iseseisva vabariigi keskpank, mis alustas oma tegevust 3. mail 90 aastat tagasi.

Eesti Pangal oli pärast Eesti Vabariigi asutamist kokku 12 kontorit ning tänavu aprillis ja mais esitlevad Eesti Panga juhatuse liikmed mälestustahvleid kunagiste osakondade hoonetel üheksas linnas: Tartus, Valgas, Võrus, Viljandis, Paides, Pärnus, Haapsalus, Kuressaares ja Rakveres. Eesti Panga hoone Narvas hävis sõja ajal ja Petseri maja on jäänud piiri taha, peahoone Tallinnas tähistati 2007. aastal.

Märten Rossi slaidiesitlused avaldatakse Eesti Panga kodulehel.

Lisainfo:
Ingrid Mitt
Avalike suhete büroo
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]