Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni nõukogu ühine istung

Postitatud:

28.11.2006

Täna toimus Eesti Panga nõukogu ja Finantsinspektsiooni nõukogu ühine istung, mille raames tutvuti Eesti Panga regulaarse finantsstabiilsuse ülevaatega ning Finantsinspektsiooni ülevaatega Eesti finantssektori arengutest ja järelevalvelisest koostööst.

Viimasel poolel aastal on Eesti finantssektori seisund püsinud hea, leiab ülevaade. Kuna lähemal kahel aastal aeglustub Eesti Panga prognoosi kohaselt majanduskasv mõõdukalt 7-8 protsendini ei ole lähiajal näha märkimisväärseid probleeme finantsstabiilsusele.
Pangandussektori kapitaliseeritus ja likviidsus on antud majanduskeskkonnale sobival tasemel ning pangandussektori lühiajalised riskid on emapankade toel hästi juhitud.

Endiselt tuleks praegusel majanduskasvu tipphetkel nii laenuvõtjatel kui -andjatel oma senised optimistlikud hoiakud üle vaadata, et säästmis-, investeerimis- ja laenuotsused vastaksid tulevase majandustsükli vajadustele ja riskidele, leiab Eesti Panga ülevaade.

Finantsstabiilsuse ülevaadet tutvustab Eesti Pank avalikkusele koos regulaarse kvartalikommentaariga 13. detsembril 2006.

Ülevaadetele järgnes kahe nõukogu arutelu, kus räägiti Eesti finantssektori praegusest olukorrast ning arengusuundadest.