Eesti Panga muuseum kutsub kuulama ajalooloengut

Postitatud:

17.01.2013

Laupäeval, 19. jaanuaril kell 13 toimub Eesti Panga muuseumis avalik loeng sarjas „Eesti Panga ajaloolised isikud“. Sarja esimesel loengul räägib keskpanga ajaloo ekspert Märt Karmo Jüri Jaaksonist.

Jüri Jaakson oli Eesti Panga president, esimese Eesti Vabariigi aegne riigivanem ja minister, poliitik, aga ka kodanik ja märter oma elusaatuse mõttes. Umbes tunniajasel loengul käsitletakse põhjalikult Jüri Jaaksoni elu erinevaid tahke.

Palume kõigil huvilistel loengule registreeruda, vabade kohtade olemasolul saab seda teha kuni 18. jaanuaril kella 17ni e-kirja teel [email protected] või telefonil 6680 760.

Muuseumi külastamine ja loengutest osavõtt on tasuta. Avatud on muuseumi pood.

Muuseum ja muuseumipood on avatud teisipäevast reedeni kell 12-17 ja laupäeviti kell 11-16.

Loeng toimub Eesti Panga muuseumi avalike loengute sarja raames, mille eesmärgiks on anda huvilistele ülevaade Eesti Panga hinnangutest majandusolukorrale ja tutvustatakse erinevaid keskpanga põhiülesannetega seotud teemasid. Samuti käsitletakse loengutes Eesti Panga ajalugu. Loenguid on oodatud kuulama kõik inimesed, kes tunnevad huvi majandusteemade ja keskpanga tegevuste vastu.

Eesti Panga muuseumi väljapanek tutvustab Eesti raha ja keskpanga ajalugu ning Eesti Panga kui euroala keskpanga ülesandeid. Samuti selgitab väljapanek rahapoliitika teostamist ning tutvustab majandusprotsesside vahelisi seoseid ja nende vastastikuseid mõjusid.

Lisateave:
Eesti Panga muuseum
Tel: 668 0760
E-post:
[email protected]

Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post:
[email protected]
Meediapäringud: [email protected]