Eesti Panga muuseum kutsub kuulama loengut perede finantskäitumisest

Postitatud:

03.11.2014

Kolmapäeval, 5. novembril kell 11 toimub Eesti Panga muuseumis avalik loeng, kus TNS Emori uuringuekspert Jaana Helm tutvustab vastvalminud uuringut, mis käsitleb Eesti leibkondade finantskäitumist.

Eesti Panga  tellitud ja TNS Emori augustis ja septembris läbi viidud uuring pakub muuhulgas vastuseid küsimustele, kuidas hindavad leibkonnad oma majanduslikku seisu; kas hoiuste kasv peegeldab ka sääste omavate perede kasvu; kui paljud laenusoovijad on laenu saanud ning millist tarbimis- ja  laenukäitumist võib oodata järgmise aasta jooksul. Lisaks räägitakse loengus, kas ja kuivõrd erinevad selle uuringu tulemused teiste euroala riikide kohta tehtud varasemate uuringute tulemustest.

Loengule eelneb Eesti Panga ökonomisti Taavi Raudsaare sissejuhatus.

Loeng algab kell 11 Eesti Panga muuseumi pressiruumis ja koos küsimuste-vastuste esitamisega kestab see kuni tunni.

Palume kõigil huvilistel loengule registreeruda, vabade kohtade olemasolul saab seda teha homme tööpäeva lõpuni e-kirja teel [email protected] või telefonil 6680 760.

Muuseumi külastamine ja loengust osavõtt on tasuta. Avatud on muuseumi pood.

Muuseum ja muuseumipood on avatud teisipäevast reedeni kell 12-17 ja laupäeviti kell 11-16.

Loeng toimub Eesti Panga muuseumi avalike loengute sarja raames, mille eesmärgiks on anda huvilistele ülevaade Eesti Panga hinnangutest majandusolukorrale ja tutvustatakse erinevaid keskpanga põhiülesannetega seotud teemasid. Loenguid on oodatud kuulama kõik inimesed, kes tunnevad huvi majandusteemade ja keskpanga tegevuste vastu.

Eesti Panga muuseumi väljapanek tutvustab Eesti raha ja keskpanga ajalugu ning Eesti Panga kui euroala keskpanga ülesandeid. Samuti selgitab väljapanek rahapoliitika teostamist ning tutvustab majandusprotsesside vahelisi seoseid ja nende vastastikuseid mõjusid.

6. novembril kell 11 toimuvas loengus räägime Eesti panganduse olukorrast.

13. novembril kell 11 räägime avatud loengus Euroopa ühtsest pangandusjärelevalvest.

Vaata loengute kohta täpsemalt muuseumi veebilehel.

Lisateave:
Eesti Panga muuseum
Tel: 668 0760
E-post: [email protected]

Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Eesti Pank
Eurosüsteem
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]