Eesti Panga muuseum kutsub kuulama majandusloengut

Postitatud:

24.04.2012

Neljapäeval, 26. aprillil kell 16 toimub Eesti Panga muuseumis avalik loeng, kus finantsstabiilsuse osakonna juhataja Jaak Tõrs tutvustab keskpanga värskeimat majandusülevaadet ja räägib Eesti pangandussektori olukorrast.

Eesti Panga muuseum alustab aprillis kord kuus neljapäeviti toimuvate avalike loengute sarjaga, mille raames antakse huvilistele ülevaade Eesti Panga hinnangutest majandusolukorrale ja tutvustatakse erinevaid keskpanga ülesannetega seotud teemasid. Esimene loeng keskendub Eesti panganduse ja finantsstabiilsuse olukorrale.

Loeng algab kell 16 Eesti Panga muuseumi pressiruumis ja koos küsimuste-vastuste esitamisega kestab see 17.30ni. Loenguid on oodatud kuulama kõik inimesed, kes tunnevad huvi majandusteemade ja keskpanga tegevuste vastu.

Palume kõigil huvilistel loengule registreeruda 26. aprillil kella 12ks e-kirja teel [email protected] või telefonil 6680 760.

Muuseumi külastamine ja loengutest osavõtt on tasuta. Avatud on muuseumi pood.

Muuseum ja muuseumipood on avatud teisipäevast reedeni kell 12-17 ja laupäeviti kell 11-16.

Eesti Panga muuseumi väljapanek tutvustab Eesti raha ja Eesti Panga ajalugu ning Eesti Panga kui euroalas osaleva keskpanga ülesandeid. Samuti selgitab väljapanek rahapoliitika teostamist ning tutvustab majandusprotsesside vahelisi seoseid ja nende vastastikuseid mõjusid. Lisaks rahavalmistamise ja raharingluse tutvustamisele on muuseumis võimalik näha Eesti Panga kullakangi aastast 1922. Kulla tagastas 1990ndate algul Eestile Rahvusvaheliste Arvelduste Pank ja selle abil võeti taasiseseisvunud Eestis kasutusele oma raha.

Lisateave:
Eesti Panga muuseum
tel: 668 0760
e-post: [email protected]

Ingrid Mitt
avalike suhete allosakond
Eesti Pank
eurosüsteem
tel: 668 0965, 512 6843
e-post: [email protected]
meediapäringud: [email protected]