Eesti Pangas avatakse Siim-Tanel Annuse näitus

Postitatud:

18.05.2009

Täna kell 15 avab Eesti Panga asepresident MÄRTEN ROSS keskpanga Kuppelgaleriis (Estonia pst 13) SIIM-TANEL ANNUSE Eesti Panga 90. ja krooni taaskasutuselevõtu 17. aastapäevale pühendatud maalinäituse "Minu inimesed".

Siim-Tanel Annuse tööde aluseks on 1920.-1930. aastail Eestis käibinud võlakirjad, kassa- ja pangatähed.

"Avataval näitusel tähistab raha Annuse reljeefmaalidel rahvuslikku identiteeti. Kunstniku käsitluse aluseks on vanadelt Eesti maksevahenditelt väljaskaneeritud ja lõuendile kantud inimfiguuride suurendused. Suurendus on üks viis tähenduse muutmiseks, mis annab võimaluse mõelda rahale jäädvustatud kujutiste üle. Seda enam, et sõjaeelseid pangatähti tuntakse üsna vähe. Annuse käsitluses esindavad inimesed rahatähtedel identiteeti läbi kunsti ja ajaloo narratiivide," kommenteeris näitust Eha Komissarov.

Siim-Tanel Annus (1960) on Eesti moodsa kunsti nimekamaid esindajaid, tuntud nii graafiku, maalija kui ka performance'i viljelejana. Annus on oma töid esitlenud enam kui sajal näitusel Eestis ja välismaal, ta on osalenud Veneetsia Biennaalil ning talle on omistatud mitmeid kunstiauhindu. Ta on õppinud Tõnis Vindi stuudios ja lõpetanud Tartu Ülikooli kunstiajaloolasena.

Näitus jääb Eesti Pangas avatuks kuni 28. augustini 2009. Mai lõpuni saab näitust külastada igal kolmapäeval, neljapäeval ja reedel kell 12-17, mil Kuppelgalerii on kõigile huvilistele avatud. Juunist alates tuleb näituse külastamiseks eelnevalt ette teatada Eesti Panga telefonil 668 0751.

Lisainfo:
Ingrid Mitt
Avalike suhete büroo
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]