Eesti Pangas avatakse Tiina Tammetalu maalinäitus

Postitatud:

10.02.2012

Täna kell 12 avab keskpanga president ANDRES LIPSTOK Eesti Panga Kuppelgaleriis (Estonia pst 13) TIINA TAMMETALU loomingut tutvustava näituse "Eesti maastik. Isamaa ja Emakeel".

Galerii kolmel korrusel on esitatud valitud tööd Tammetalu tuntuimast maalisarjast "Eesti maastik" (1992-2010), millest on saanud kunstniku elukestev teema. Tema maalisarja iseloomustavad mitmed ebaharilikud võtted nagu töötamine orgaaniliste materjalidega, mis omal ajal sai alguse mulla abil loodud kompositsioonidest.

Näituse ühe kuraatori Eha Komissarovi sõnul näeb Tammetalu maastikku uuest vaatenurgast, kus esikohal pole niivõrd loodusvaatluste kirjeldused, vaid isiklik sekkumine ja osavõtt maastiku loomisest.

Tiina Tammetalu on sündinud Valkas Lätis. Ta on lõpetanud 1989. aastal Eesti Kunstiakadeemia maalikunstnikuna. Samas koolis on ta end hiljem täiendanud interdistsiplinaarse kunsti magistriõppes. Tammetalu on Eesti Kunstnike Liidu, Maalikunstnike Liidu ja Eesti Kujundusgraafikute Liidu liige ning on muuhulgas kuulunud kunstirühmitusse Rühm T. Loometöö kõrvalt annab ta ka Eesti Kunstiakadeemias figuratiivse- ja abstraktse maalikompositsiooni tunde.

Väljapanek jääb Eesti Panga Kuppelgaleriis avatuks 10. maini. Külastamise soovist palume eelnevalt ette teatada Eesti Panga telefonil 668 0900.

Palume ajakirjanikel, kes soovivad näituse avamisel osaleda, oma soovist teada anda täna hiljemalt kella 11ks aadressil [email protected] või telefonil 668 0959. Tulles palume kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Lisateave:
Hanna Vaga
Avalike suhete allosakond
Eesti Pank
Eurosüsteem
Tel: 668 0959, 50 972 85
E-post: [email protected]
Meediapäringud:
[email protected]