Eesti Pangas avatakse Virge Jõekalda graafikanäitus

Postitatud:

07.01.2011

Täna kell 12 avab keskpanga president ANDRES LIPSTOK Eesti Panga Kuppelgaleriis (Estonia pst 13) VIRGE JÕEKALDA loomingut tutvustava näituse "Talveuni".

Väljapanekul on 22 värvilise kuivnõela tehnikas tehtud tööd, mis annavad ülevaate kunstniku senisest loomingust.

Galerii alumisel korrusel on kokkuvõte graafiku varasemast loomingust: Palve, Piduline, Sfinks, Head ööd ja kolm tööd seeriast Karje. Peakorrusel on välja pandud palju tunnustust toonud "punaste" tööde seeria (Õitseaeg, Tuiked) ning ülemisel korrusel eksponeeritakse töid 2009. aastal alustatud "sinisest" seeriast Tõus ja mõõn.

Näituse ühe kuraatori Eha Komissarovi sõnul jätkab Virge Jõekalda eesti naiskunstnike poolt 1970. aastatel alustatud graafikatraditsioonidega. "Virge Jõekalda kirjeldab naiselikku tundeilma läbi taimsete motiivide, vee elemendi, valguse ja kehavormide, toetades oma sügavate toonidega olemasoleva maailmaga ühildamatu pilditegelikkuse olemasolu," ütles Eha Komissarov.

Virge Jõekalda on lõpetanud 1988. aastal Eesti Kunstiakadeemia graafika erialal ning olnud Eesti Vabagraafikute Ühenduse ja Eesti Kunstnike Liidu liige aastast 1992. Lisaks personaalnäitustele on ta arvukalt osa võtnud rahvusvahelistest graafikanäitustest ning grupinäitustest 35 riigis. Virge Jõekaldale on üle antud Eduard Wiiralti kunstiauhind ning Kristjan Raua preemia.

Näitus jääb Eesti Panga Kuppelgaleriis avatuks 6. aprillini. Näituse külastamise soovist palume eelnevalt ette teatada Eesti Panga telefonil 668 0751.

Lisainfo:
Hanna Vaga
Avalike suhete büroo
Tel: 668 0959, 50 97285
E-post: [email protected]