Eesti Pank algatab koolinoorte majandusprognoosi võistluse

Postitatud:

02.11.2009

Eesti Panga veebilehel loodud koolirubriigi keskkond kutsub koolinoori kaasa mõtlema aktuaalsetel majandusteemadel ja osalema majandusprognoosi võistlusel.

Oma majandusteadmiste proovilepanekuks saavad noored osaleda prognoosivõistlusel, kus tuleb pakkuda, milline on järgmisena avaldatav majandusnäitaja number (inflatsioon, sisemajanduse koguprodukt jne). Prognoosivõitlus kestab käesoleva õppeaasta lõpuni ning iga kuu parimatele on Eesti Pank välja pannud auhinnad. Aasta lõikes esikoha võitnud grupp saab koos juhendajast õpetajaga minna auhinnareisile Soome Panga rahamuuseumisse ja Heureka keskusesse Helsingis.

Koolirubriik sisaldab harivat ja vajalikku infot nii põhikooli kui ka gümnaasiumi õpilastele, samuti leidub seal sobivat materjali ka kõige väiksematele. Uues veebikeskkonnas on lisaks peamiste majandusnäitajate definitsioonidele erinevat infomaterjali nii trükiste, joonisfilmide kui ka keskpanga kommentaaride näol. Veebilehele on koondatud ka erinevaid kasulikke linke.

Eesti Panga koolinoortele mõeldud veebikeskkonnaga Koolirubriik saab tutvuda järgmisel aadressil http://prognoos.eestipank.info

Lisainfo:
Ingrid Mitt
Avalike suhete büroo
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]