Eesti Pank avas virtuaalraamatukogu

Postitatud:

01.09.2003

Eesti Panga kodulehel on uudse lahendusena võimalik kasutada virtuaalraamatukogu, mis võimaldab kasutajal kiiresti jõuda laia valiku majandusuuringute, -ülevaadete ja -analüüside juurde. Tegemist on ühe esimese internetipõhise majandusraamatukoguga Eestis.

Virtuaalraamatukogu vahendusel on võimalik mugavalt siseneda maailma keskpankade, erinevate rahvusvaheliste organisatsioonide ja uurimisasutuste majandusalaste väljaannete täistekstide juurde. Virtuaalraamatukogu andmebaasist on võimalik huvipakkuvaid publikatsioone leida erinevate otsitunnuste (näiteks autori, pealkirja, ilmumisaasta, märksõna, või liigituse indeksi) abil.

Eesti Panga virtuaalraamatukogus on esmakordselt esitletud eestikeelne versioon populaarsest rahvusvahelisest majanduse liigitussüsteemist: Journal of Economic Literature (JEL) Classification System. Liigitussüsteem tõlgiti eesti keelde Eesti Panga, Tartu Ülikooli ning Tallinna Tehnikaülikooli majandusteadlaste koostööna ning seda võib pidada väga oluliseks sammuks emakeelse majandussõnavara arengus.

Virtuaalraamatukogust võib huviline tellida oma e-postikasti ka regulaarselt ilmuva uudiskirjanduse loendi ja läbi tagasiside vormi esitada huvipakkuvaid erialaseid küsimusi.