Eesti Pank kutsub kuulama loengut ja tutvuma hoonetega

Postitatud:

22.05.2009

Täna kell 13 kutsub Eesti Pank kõiki huvilisi kuulama loengut keskpanga ülesannetest, keskendudes seekord krooni kattevara haldamisele. Pooletunnisele loengule järgneb ekskursioon panga hoonetes.

Eesti Pank tähistab oma 90. aastapäeva maikuus toimuvate ekskursioonide ja keskpanga ülesandeid tutvustava loengusarjaga. Seekordne loeng keskendub keskpanga ülesannetele krooni kattevara haldamisel. Loengu peab finantsturgude osakonna juhataja Janno Luurmees. Loengule järgneb pool tundi kestev ekskursioon keskpanga hoonetes.

Järgmise, 29. mail kell 13 toimuva loengu teemaks on keskpanga ülesanded Eesti arveldussüsteemide toimimise tagamisel. Loengule järgneb ekskursioon.

Mais on igal kolmapäeval, neljapäeval ja reedel kell 12-17 külalistele avatud ka keskpanga peahoone Kuppelgalerii. Kuni kuu lõpuni on Kuppelgaleriis võimalik külastada Siim-Tanel Annuse Eesti Panga 90. aastapäevale pühendatud rahateemalist näitust "Minu inimesed".

Lisaks kunstinäitusele on keskpanga muuseumis avatud erinäitus "Eesti Pank 90: esimene aastakümme", mis annab ülevaate keskpanga loomisest ja tegevuse algusaastatest. Muuseum, nagu ka Kuppelgalerii on avatud kolmapäevast reedeni kell 12-17, muuseum lisaks ka laupäeviti kell 11-16.

Maikuus toimuvate sündmuste kava on avaldatud ka Eesti Panga kodulehel.