Eesti Pank liitub euroala arveldussüsteemiga TARGET

Postitatud:

17.11.2006

Eesti Pank liitub esmaspäeval, 20. novembril euroala (Eurosüsteemi) keskpankade arveldussüsteemiga TARGET. See võimaldab Eesti Panga kaudu süsteemi kasutavatel pankadel ja teistel finantsasutustel teha senisest kiiremini euromakseid. Eesti Pank liitub arveldussüsteemiga euroalasse kuuluva Itaalia keskpanga kaudu.

Eesti Panga liitumise TARGETiga kiitis 2. novembril heaks Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu. Otsuse avaldas EKP täna.

NB! TARGETi ning Eesti Panga arvelduste tutvustus toimub esmaspäeval, kell 11.00-12.00 Eesti Pangas. Saab tutvuda arveldussüsteemi tööga ning Eesti Panga juhid räägivad, mida tähendab TARGETiga liitumine Eesti finantssektorile. Infotunnis esinevad Eesti Panga president Andres Lipstok, asepresident Rein Minka ja arvelduste osakonna juhataja Mihkel Nõmmela.
Ajakirjanikud on oodatud. Palume osavõtust teatada telefonil 668 0719 või e-postiga [email protected] ning mitte unustada isikut tõendavat dokumenti või pressikaarti.

 

Teavet TARGETist:
TARGETi (Trans-European Automated Real-time Gross Settlement Express Transfer) kaudu toimuvad euroalal suuremahulised kiirmaksed. Süsteemi kaudu arveldavad keskpangad oma turuoperatsioone, toimuvad suuremahulised pankadevahelised ülekanded ning teised euromaksed.

TARGET loodi 1999. aasta jaanuaris, kui liideti tulevase euroala rahvuslikud kiirmaksete süsteemid. TARGETi eesmärgiks on tagada turvalised ning kiired euromaksed euroalal ja Euroopa Liidus, suurendada liikmesriikide vaheliste maksete efektiivsust ning teostada Euroopa Keskpanga rahapoliitikat.

Lisainfo:
Janno Toots
Avalike suhete büroo
Eesti Pank
tel: 668 0745, 515 4037
e-post: [email protected]