Eurot tutvustavas võistlusmängus osaleb üle 800 koolinoore

Postitatud:

10.03.2011

Eesti Panga ja Euroopa Keskpanga koostöös läbiviidava interaktiivse arvutimängu eesmärgiks on tutvustada koolinoortele euro pangatähti ja euroala riikide rahvuslike külgedega münte. Veebruari keskel alanud võistlusmäng on kogunud 808 koolinoorest huvilist.

Võistlusmängu raames toimuvad täna ja homme Tallinna koolides loengud, mille käigus jagatakse teadmisi euroraha kohta. Euro pangatähtede ja müntide kujundust ning turvamärke tutvustab panga sularahaekspert Eha Kulper. Lisaks tutvustab võistlusmängus osalemise tingimusi mängu projektijuht Gerli Taniloo.

Täna toimuvad loengud Tallinna Saksa Gümnaasiumis, Tallinna 32. Keskkoolis ja Õismäe Gümnaasiumis. 11. märtsil toimuvad loengud Tallinna 21. Koolis, Jakob Westholmi Gümnaasiumis ja Inglise Kolledžis.

Võistluslik arvutimäng "Eurojooks" on mõeldud eelkõige 9-12 aastastele noortele. Võistlusmäng koosneb seitsmest raskusastmest, iga tase on pühendatud ühele euro nimiväärtusele. Mängu leiab euroveebist ja Euroopa Keskpanga koduleheküljelt, kus on kirjas ka osalemistingimused.

Neli paremat mängijat koos oma klassiga kutsutakse mais finaalmängule Eesti Panka, kus toimub ka võitjate autasustamine.

Võistlusest osavõtmiseks saab registreeruda aprilli lõpuni. Enne mängule registreerimist on võimalik harjutada ja oma teadmisi proovile panna piiramatult. Kord mängule registreerudes läheb tulemus võistlusele kirja ja seda parandada ei saa. Viimane päev võistlusest osavõtmiseks on 30. aprill.

Euroopa Keskpank on sama võistlust läbi viinud ka teistes riikides ja mäng on olnud samuti väga menukas.

Projekt viiakse läbi koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Õpetajate Lehe, ühiskonnaõpetuse ja majandusõpetajate seltside, Eesti Huvijuhtide Liidu, internetiportaalide koolielu.ee, lastekas.ee ja ajakirjaga Hea Laps.

 

Lisateave:
Gerli Taniloo
rahvusvaheliste ja avalike suhete osakond
Tel: 668 0842
 
Ingrid Mitt
avalike suhete büroo
Tel: 668 0965