Finantsinspektsioon: Leedu Keskpank kuulutas välja tegevuspiirangud pangale AB bankas Snoras

Postitatud:

16.11.2011

Leedu pangandussektori üle järelevalvet teostav Leedu Keskpank kuulutas välja tegevuspiirangud pangale AB bankas Snoras. Eestis tegutsevate välispankade filiaalide üle teostavad järelevalvet nende koduriigi järelevalveasutused. Finantsinspektsioon on pöördunud oma Leedu kolleegide poole täpsustava informatsiooni saamiseks tegevuspiirangute ulatuse ja võimalike õiguslike tagajärgede osas. Finantsinspektsioon annab avalikkusele hiljemalt homme täiendavat informatsiooni AB bankas Snoras tegevuspiirangute kohta.

Kõikides Euroopa Liidu pankades olevad hoiused koos hoiuste peatamise päevaks kogunenud intressiga on tagatud vastavalt Euroopa Liidu direktiivile. Hoiused on kõnealusel juhul tagatud panga emamaa - Leedu hoiuste tagamise skeemiga.

Eesti pangandusturg on põhiosas jaotatud nelja suurema panga - Swedbanki, SEB Panga, Nordea Bank Finland Eesti filiaali ning Danske Bank Eesti filiaali - vahel, kellele kuulub rohkem kui 90% hoiuste- ja laenuturust. Eesti pangandussüsteem on usaldusväärne ja tugev, pangad likviidsed ja kapitali adekvaatsus kõrge. Finantsinspektsioon teostab pankade finantsseisundi üle järelevalvet igapäevaselt, analüüsides muuhulgas igakuiselt kõikide pankade olulisimaid finants- ja likviidsusnäitajaid.

Lisainfo:
Malle Aleksius
Finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht
E-post: [email protected]