Ilmus Eesti Panga majandusajakirja Kroon ja Majandus uus number

Postitatud:

18.12.2007

17. detsembril 2007 ilmus Eesti Panga majandusajakirja Kroon ja Majandus uus number, mis on pühendatud tänapäeva energeetikaprobleemidele - seda nii Eesti kui ka üleilmse majandusarengu vaatepunktist.

Nafta hinna pidev tõus on suurendanud naftat eksportivate riikide rolli kaubanduspartnerite ja investoritena. Maailmaturul toimuv on tinginud olulisi muutusi ka Eesti energeetikas. Hea varustatus energiaga aitas Eesti inimestel möödunud kümnendil suhteliselt valutult üle minna turupõhistele energiakandjate hindadele. Praeguseks on kiire hinnakasvu periood läbi saanud ning elanike energiakulud moodustavad ostukorvis umbes sama suure osa nagu Euroopa Liidu vanades liikmesriikides. Kogu Euroopa kontekstis avaldab lähema kümne aasta jooksul suurt mõju kindlasti Venemaa energiatarbimine ja -eksport.

Lisaks energiateemadele on uues numbris viimane tööturuülevaade ja kokkuvõte EMORi küsitlusest, millega uuriti Eesti elanike hinnanguid riigi majandusele ja pangandusele.

Krooni ja Majanduse eelmine number käsitles põhjalikumalt inflatsiooniteemat.

Ajakirja on võimalik lugeda Eesti Panga kodulehel www.eestipank.info ja suuremates raamatukogudes või tasuta tellida e-posti teel [email protected].

Ajakiri Kroon ja Majandus on laiemale lugejaskonnale mõeldud väljaanne, mis sisaldab ülevaateid ja analüüse aktuaalsetel majandusteemadel, tõlkeartikleid, kommentaare ja ka statistikat. Ajakiri ilmub kord kvartalis.