Keskpank ootab kavandeid Eesti Rahva Muuseumi meenemündi kujundusele

Postitatud:

03.12.2008

Eesti Rahva Muuseumi 100. juubelile pühendatud meenemündi kujunduskonkursi lõpuni on jäänud loetud päevad, kavandite esitamise tähtaeg on 15. detsember. Kujunduskonkursist on oodatud osa võtma nii üksikisikud kui ka autorite kollektiivid, kes võivad esitada rohkem kui ühe kavandi mündi kohta. Eesti Pank emiteerib hõbedast meenemündi Eesti Rahva Muuseumi 100. juubeli tähistamiseks 2009. aasta aprillis.

Eesti Rahva Muuseumi 100. aastapäevale pühendatud 10-kroonise nominaalväärtusega hõbedast meenemündile soovib Eesti Pank leida kujunduse, mis kajastaks Eesti Rahva Muuseumi olulist tähendust Eesti kultuuriloos ja mille kuju järgiks Eesti kodarrahade traditsiooni. Konkursi täpsete tehniliste, osalemise ja hindamise tingimustega saab tutvuda Eesti Panga kodulehel. Nõuetekohaselt vormistatud kavandeid ootab Eesti Pank hiljemalt 15. detsembril 2008 kell 16:00.

Konkursi tulemused avalikustab Eesti Pank hiljemalt 19. detsembril 2008. Kujunduskonkursi võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 30 000 krooni.

Lisaks on käimas ka teine - üldlaulu- ja tantsupeole pühendatud kaksikmeenemündi kujunduskonkurss, mille lõpptähtaeg on 19. jaanuar 2009 kell 16:00. Täpsemalt võib lugeda Eesti Panga kodulehelt ning konkursi täpsed tehnilised, osalemise ja hindamise tingimused on tutvumiseks samuti Eesti Panga kodulehel.

Ülevaate Eesti Panga emiteeritud meenemüntide kohta saab Eesti Panga kodulehelt www.eestipank.info/pub/et/yldine/pangatahed/mynt/commemorative.html.

Lisateave:
Liisa Eichler
Sularaha- ja turvaosakond
Tel: 6680 723
E-post:
[email protected]

Ingrid Mitt
Eesti Pank
Avalike suhete büroo
Tel: 6680 965
E-post:
[email protected]