Keskpankade juhid osalevad krooni juubelikonverentsil

Postitatud:

05.06.2002

Paarikümne keskpanga juhid on teatanud oma osalemisest teisipäeval, 11. juunil Tallinnas toimuval rahvusvahelisel konverentsil "Alternatiivsed vahetuskursireþiimid globaliseerunud maailmas".

Peaesinejate hulgas on Euroopa Keskpanga (ECB) juhatuse liige Eugenio Domingo Solans, Rahvusvaheliste Arvelduste Panga (BIS) peadirektor Andrew Crockett, Saksa Liidupanga asepresident dr. Jürgen Stark, Soome Panga president Matti Vanhala ning Ungari Keskpanga asepresident György Szapáry.

Osavõttu on kinnitanud Bulgaaria Keskpanga president Svetoslav V. Gavriiski, Islandi Keskpanga president Birgir Isleifur Gunnarsson, Leedu Panga juhatuse esimees Reinoldijus Sarkinas, Läti Panga president Ilmars Rimsevics, Malta Keskpanga president Michael C. Bonello ning Sloveenia Rahvuspanga president Marian Jusko. Lisaks osalevad asepresidendid ning juhatuse liikmed Horvaatia, Norra, Rootsi, Taani, Türgi ja teiste riikide keskpankadest.

Eesti krooni 10. aastapäevale pühendatud üritusel esinevad Eesti Panga presidendi Vahur Krafti kutsel veel Euroopa Arengu- ja Rekonstruktsioonipanga (EBRD) peaökonomist Willem H. Buiter, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) Euroopa II osakonna direktor John Odling-Smee, Jaapani endine aserahandusminister Eisuke Sakakibara, Hong Kongi Monetary Authority asepresident Tony Latter ja mitmed teised tunnustatud spetsialistid. Institutsioonidest on Tallinnas esindatud veel USA rahandusministeerium, Euroopa ja Aasia kõrgkoolid.

Konverentsile on esinema palutud Eesti Vabariigi President Arnold Rüütel ja peaminister Siim Kallas.

Balti regioonis ainulaadsele üritusele on oodata lisaks Eesti ühiskonnategelastele, ettevõtjatele, majandus- ja rahandusspetsialistidele külalisi välismaa keskpankadest, rahvusvahelistest organisatsioonidest ja mujalt.

Lisainfo:
Janno Toots
Avalike suhete nõunik
Tel: 6680 900, 6680 745, GSM 05154037
Email: [email protected]