MÄRTEN ROSS: Konservatiivne eelarvepoliitika aitab Eesti majanduse langusest välja

Postitatud:

11.12.2008

Täna, 11. detsembril esines Eesti Panga asepresident MÄRTEN ROSS Helsingis Soome-Eesti Kaubandusühingus (SEKY) ettekandega Eesti majanduse olukorrast.

Soome ettevõtjatele tehtud ettekandes analüüsis Märten Ross Eesti majanduse seisu pärast Euroopa Liiduga liitumisele järgnenud kasvukiirenduse taandumist. Rossi sõnul on Eesti majanduse tänasele olukorrale oma mõju avaldanud nii meie kaubanduspartnerite viimastel kuudel järsult halvenenud majandused kui ka rahvusvahelise finantssüsteemi habras seis.

Edasisi väljavaateid kommenteerides ütles Märten Ross, et varem Eesti majandust kummitanud haavatavusnäitajad on kiiresti paranemas. "Samuti ei ole kuhugi kadunud meie majanduse tugevad küljed nagu stabiilne finants- ja rahasüsteem, paindlik tööturg ning konservatiivne eelarvepoliitika," rääkis Ross Eesti majanduse tugevusi nimetades.

"Konservatiivse eelarvepoliitika jätkumisel on Eesti majandusel olemas kõik võimalused väljuda maailmamajanduse madalseisust esimeste hulgas. Seda toetab ka paranenud väljavaade euroga liitumiseks," kommenteeris Märten Ross Eesti võimalusi oma majandusolukorra parandamiseks.