Soome Panga president ERKKI LIIKANEN peab Eesti Pangas avaliku loengu

Postitatud:

04.09.2008

Kolmapäeval, 10. septembril kell 16-17 esineb Eesti Panga Iseseisvussaalis Soome Panga president ERKKI LIIKANEN avaliku loenguga "Euro's tenth anniversary: time to reflect", mis on osa professor Ragnar Nurkse mälestusele pühendatud loengusarjast.

Rahvusvahelise ja mitmekülgse töökogemusega Soome Panga presidendi tunniajane loeng vaatab tagasi euro pea kümneaastasele kasutusajale. Erkki Liikanen on Soome Panga president alates 2004. aastast, olles enne seda töötanud pea 10 aastat Euroopa Komisjonis ja olnud EL liitumisläbirääkimiste Soome delegatsiooni juht ning Soome rahandusminister. Liikanen on ka Euroopa Keskpanga nõukogu liige ja Rahvusvahelise Valuutafondi Soome kuberner.

Eesti Pank alustas maailmamainega eesti soost majandusteadlase professor Nurkse mälestusele pühendatud iga-aastase loengusarjaga 2007. aastal. Esimese loengu pidas Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas Eesti krooni 15. aastapäevale pühendatud konverentsil 23. mail 2007. Eesti Pank soovib loengusarjaga pakkuda võimalust huvitavateks avastusteks ja uudseteks argumentideks, mis aitaksid paremini mõista nii rahvusvahelise kui ka Eesti majanduse ees seisvaid väljakutseid.

Erkki Liikaneni loeng toimub inglise keeles ja osavõtt on tasuta. Loengule järgneb lühike vastuvõtt.

Oma osavõtust palume teada anda hiljemalt 9. septembriks telefonil 6680 719 või e-postil [email protected].

Ragnar Nurkse on Eesti päritolu majandusteadlane, kes keskendus oma töös rahvusvahelise majanduse, rahvusvahelise rahanduse ja arenguökonoomika küsimustele ja saavutas sellega 1940. ja 1950. aastatel üleilmse tuntuse. Tema kirjutised rahvusvaheliste kapitalivoogude, rahanduse, majanduse ning majandusarengu probleemidest on tänapäeval sama aktuaalsed kui nende kirjutamise ajal. Ragnar Nurkse kohta saab põhjalikumalt lugeda Krooni ja Majanduse 2004. aasta 1. numbrist.