Täna algab keskpanga postitus euro sularaha kohta

Postitatud:

22.11.2010

Tänasest kuni nädala lõpuni toimub Eesti Panga ja Euroopa Keskpanga otsepostitus Eesti leibkondadele eesmärgiga tutvustada Eesti elanikele euro rahatähtede turvamärke. Samasisulised ja samal eesmärgil on Eesti suuremates telekanalites eetris ka Eesti Panga ja Euroopa Keskpanga videoklipid.

Igasse eraisiku postkasti jõudva infovoldiku vahel on kaks ühesugust rahakursi kaarti, mille ühel küljel tutvustatakse rahatähe põhilisi turvamärke ja teisel küljel on hinnad kroonides ja eurodes. Kaardid töötavad hologrammi põhimõttel ehk kaardil olevad kujundid ja summad muutuvad vastavalt nende kallutamisele. Pangakaardi suuruseid kaarte on mugav kaasas kanda ja vajadusel lihtne kasutada abivahendina igapäevastes sularahatehingutes. Kaardiga on võimalik tutvuda siin.

Suurematesse telekanalitesse jõuavad alates tänasest neli teavitusklippi euro rahatähtede kohta. Klippide ja kogu euro sularaha teavituskampaania keskne sümbol on mütoloogiline printsess Europe, kes astub ajaloost tänapäeva ja keda kehastab Eesti modell Claudia Meriküla. Claudia Meriküla kehastatav Europe on kujutatud ka postitatava infovoldiku peal. Teavitusklippide kohta leiab täpsema info Euroveebilt siin.

Otsepostituse viib läbi Eesti Post, kes postitab igasse eraisiku postkasti eestikeelse infovoldiku, kokku on 561 000 adressaati. Nendes omavalitsustes ja Tallinna linnaosades, kus rahvaastikuregistri järgi on vähemalt pool elanikkonnast muukeelne, saavad elanikud oma postkasti kaks infovoldikut, kuid kursikaardid on lisatud ainult eestikeelsele trükisele.

Teabevoldikus on lisaks euroraha kujunduse ja turvamärkide tutvustamisele Eesti Panga ja Euroopa Keskpanga presidendi pöördumine, milles juhitakse tähelepanu praktilistele juhistele euro kasutuselevõtuks. Samuti on tutvustatud veelkord Eesti euromünte.

Eesti Panga otsepostitus teostatakse ajavahemikus 22.-27. novembril. Juhul, kui keegi trükist oma postkasti ei saa, palume pöörduda oma lähimasse Eesti Posti postkontorisse. Samuti on postkontoritest võimalik saada kursikaarte.

Faktid otsepostituse kohta
Venekeelne infovoldik saadetakse järgmistele omavalitsustele: Sillamäe linn, Narva linn, Peipsiääre vald, Aseri vald, Piirissaare vald, Narva-Jõesuu linn, Alajõe vald, Kallaste linn, Kohtla-Järve linn, Maardu linn, Vaivara vald, Kiviõli linn, Loksa linn, Mustvee linn, Jõhvi vald, Kasepää vald ja Paldiski linn. Tallinnas saadetakse venekeelne brošüür kõikidele adressaatidele Haabersti, Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosades.

Täpsem info otsepostituse detailide kohta asub Euroveebil siin.

Infovoldiku sisuga on võimalik tutvuda ka Euroveebil kolmes keeles siin.

Euro sularaha tutvustavaid trükiseid jm euroteavitusmaterjale on võimalik saada ka Europe Direct infopunktidest, pangakontoritest ja omavalitsustest.

Lisateave:
Ingrid Mitt
avalike suhete büroo
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post:
[email protected]

Inge Suder
AS Eesti Post
kommunikatsioonijuht
Tel: 625 7292, 503 9908
E-post:
[email protected]