Toimus Eesti Panga nõukogu istung

Postitatud:

11.06.2013

Teisipäeval toimunud Eesti Panga nõukogu korralisel istungil nimetas nõukogu presidendi ettepanekul Finantsinspektsiooni nõukogu liikmeks maanteeameti peadirektori Aivo Adamsoni.

Eesti Panga nõukogu esimehe Jaan Männiku sõnul on Aivo Adamsonil väga tugev pangandus- ja juhtimiskogemus. Adamsoni volitused Finantsinspektsiooni nõukogu liikmena algavad 1. juulil, kui on lõppenud Valdo Randpere volitused Finantsinspektsiooni nõukogu liikmena.

Eesti Panga juhatuse liikmed andsid nõukogu liikmetele ülevaate Eesti Panga värskest Eesti majandusprognoosist ja euroala majandusest.

Alates homsest lõppevad nõukogu esimehe Jaan Männiku volitused ja järgmiseks viieks aastaks astub ametisse Mart Laar.

„Tagantjärele vaadates oli väga tegus periood nõukogu eesotsas. Mõni kuu pärast mu ametisse astumist läks pankrotti Lehman Brothers, mis lükkas maailmamajanduse ja Eesti sügavasse kriisi. Järgmisena oli Eesti Pank tihedalt hõivatud eurole üleminekuga ja euroala keskpangaks saamisega. Olen väga rahul, et nõukogu valis Eestile väga tugeva keskpanga presidendi Ardo Hanssoni isikus. Annan rahuliku meelega teatepulga üle riigimehele Mart Laarile, kel on väga hea tunnetus Eesti ühiskonnast. Tahan tänada nõukogu liikmeid sisuka koostöö eest,“ ütles Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik.

Eesti Panga nõukogu järgmine korraline istung toimub 3. septembril.

Lisateave:
Viljar Rääsk
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0745, 527 5055
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]