Ardo Hansson: suuri karisid silmapiiril pole, aga majanduse pärituul vaibub

Postitatud:

04.10.2018

Neljapäeval toimunud majanduskonverentsil Äriplaan 2019 esines teiste seas Eesti Panga president Ardo Hansson, kelle sõnul on viimased paar aastat olnud Eesti majanduse jaoks kosutavad, kuid edaspidi tuleb arvestada rahulikuma kasvutempoga.

Eesti ettevõtete jaoks on viimased paar aastat olnud vägagi kosutavad: nõudlus pakutavate toodete ja teenuste järele on kiiresti kasvanud nii kodu- kui ka välisturul. „Järgmisel, 2019. aastal on ettevõtlusega tegelemise tingimused samuti head, kuid arvestada tuleb sellega, et Euroopa majanduskasv aeglustub ja sama juhtub peagi Eestiski – sõltume ju tugevasti sellest, kuidas läheb meie naabritel. Ka euroala riikide ühise rahapoliitika turgutusjõud on sujuvalt vähenemas,“ märkis Ardo Hansson.

Tööturu olukorda kommenteerides ütles keskpanga president, et Eesti inimesed pole kunagi varem nii tihti töökohti vahetanud kui praegu. „Inimesed liiguvad praegu töökohalt töökohale isegi aktiivsemalt kui eelmise buumi ajal. See on hea märk ja näitab seda, et majandus kohaneb tööjõupuudusega. Samal ajal kui tööjõud liigub tugevamatesse ettevõtetesse, pole ettevõtete põhivarainvesteeringud aga nii palju suurenenud, kui oodati. Kui selline olukord jätkub, siis piltlikult öeldes on madalate intressimäärade ajastul allamäge sõites veidi pidurdatud ning tasasele pinnale jõudes võib meie hoog jääda väiksemaks kui konkurentide oma,“ tõdes Hansson.

Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni ettekanne konverentsil Äriplaan 2019

Lisateave:
Hanna Jürgenson
Tel: 668 0959, 5692 0930
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]