Eesti Pank emiteeris olümpiamängudele pühendatud meenemündi

Postitatud:

25.07.2008

Täna, 25. juulil esitles Eesti Pank Pekingi suveolümpiamängude auks emiteeritud hõbedast meenemünti, mille nimiväärtus on kümme krooni. Mündid hinnaga 400 krooni on müügil Eesti Panga muuseumis Estonia pst 11 ning samuti SEB Panga suuremates kontorites üle Eesti.

Meenemündi esiküljel on kujutatud fragmenti Pekingi olümpiastaadioni konstruktsioonist, Eesti Olümpiakomitee logo ja nimiväärtus "10 KROONI". Mündi tagaküljel on Eesti Vabariigi suur riigivapp, aastaarv 2008 ja tekst "EESTI VABARIIK". Hõbedast meenemündi on kujundanud Tiiu Kirsipuu. Meenemündid on vermitud Soome Rahapajas ja maksimumtiraaž on 10 000 tükki.

"Käesolev hõbemünt on viies olümpiamängudele pühendatud meenemünt ja sellega jätkab Eesti Pank traditsiooni emiteerida olümpiamängude auks meenemünte, rõhutades nii olümpiaideaalide tähtsust ja kestvust. Pekingi olümpiamängudele pühendatud meenemündiga soovime austada Eesti sportlaste eneseületusi ülemaailmsel spordipeol," rääkis Eesti Panga president Andres Lipstok.

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann ütles oma sõnavõtus: "Tänasel meenemündi esitlusel saavad kokku inimestele kolm tähtsat asja - raha, kunst ja sport. Tänan Eesti Panka traditsiooni jätkamise eest ning Tiiu Kirsipuud kauni mündi kujundamise eest."

Meenemündid on Tallinnas müügil lisaks SEB Tornimäe peakontorile ka Liivalaia, Roosikrantsi, Õismäe ja Lasnamäe Centrumi kontorites. Meenemünte on soovijatel võimalik osta ka posti teel, saates oma tellimuse Eesti Panga sularahaosakonnale aadressile Estonia pst 13 Tallinn 15095 või e-mailiga aadressile [email protected].

Meenemüntide pildid koos täpse kirjeldusega on Eesti Panga kodulehel.

Trükikvaliteedis meenemüntide pildid leiab siit.