Eesti Panga muuseum kutsub kuulama loengut Euroopa Liidust

Postitatud:

26.01.2016

Neljapäeval, 28. jaanuaril kell 15 toimub Eesti Panga muuseumis (Estonia pst 11) avalik loeng, kus Eesti Panga rahvusvaheliste suhete juhtivekspert Liina Lubi annab ülevaate Euroopa Liidu kujunemisloost ning selle mõjust ja tähtsusest Eestile.

Loengul tuleb juttu sellest, kuidas kuue riigi söe- ja terasetööstuse koostöö arenes pärast teist maailmasõda üha ühtsemaks üleeuroopaliseks ühenduseks. Praeguseks on sellest kujunenud 28-liikmeline Euroopa Liit, millel on ühine hümn, lipp ja raha, lisaks tähistatakse Euroopa päeva. Loengus saab teada, kui suur on Euroopa Liidu majandus ja rahvastik ning kuidas see suhestub muu maailmaga.

Loengul tutvustatakse Euroopa Liidu tähtsamaid institutsioone: Euroopa Parlamenti, Euroopa Komisjoni, Euroopa Liidu Nõukogu, Euroopa Ülemkogu, Euroopa Keskpanka. Mis on nende institutsioonide roll? Kes on nende juhid? Milline on nende koosseis ja millistes võtmeametites on eestlased? Kuidas toimub Euroopa Liidus otsustamine? Millised on liikmesriigi võimalused Euroopa Liidu otsustes kaasa rääkida? Neile ja teistele küsimustele saab vastused tund aega kestvas loengus.

Palume huvilistel loengule registreeruda hiljemalt 27. jaanuari tööpäeva lõpuks aadressil [email protected] või telefonil +372 668 0760. Oodatud on kõik huvilised.

Muuseumi külastamine ja loengutest osavõtt on tasuta. Avatud on muuseumi pood.

Järgmine avalik loeng toimub 5. veebruaril kell 15.30, mil kirjanik Paavo Kivine räägib Paul Kerese elust ja maletajakarjäärist.


Lisateave:
Eesti Panga muuseum
Tel: 668 0760
E-post: [email protected]

Lisateave:
Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0965, 512 6843
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]