Eesti Panga teaduspreemia pälvisid Nataliia Ostapenko ja Caio Augusto Raduy Koslyk

Postitatud:

17.10.2019

Eesti Panga teaduspreemia doktorantide kategoorias võitis Nataliia Ostapenko uurimuse eest, mis käsitleb rahapoliitiliste šokkide ja reaalmajanduse muutuste vastastikmõjusid. Magistritööde kategoorias pälvis preemia Cayo Augusto Raduy Koslyk, kes uuris tehnoloogiauudiste mõju Ameerika Ühendriikide äritsüklile.

Nataliia Ostapenko uurimus „Identification of the monetary policy shocks from the Federal Reserve surprises“ märgiti ära eeskätt tänu andmekogumis- ja analüüsimeetodite uudsusele ning teemakäsitluse põhjalikkusele. Ootamatute intressimuutuste kohta koguti infot USA Föderaalreservi avatud turu komitee (FOMC) koosolekuprotokollide väljavõtete põhjal ning analüüsi tegemisel kasutati närvivõrkude meetodit.

Caio Augusto Raduy Koslyki magistritöö „News-driven business cycles: A narrative approach“ tugevuseks  on samuti uudne metoodika, mis põhineb tehnoloogiauudiste sagedusindeksil.

Urmas Sepa mälestusele pühendatud teaduspreemia annab Eesti Pank 2019. aastal välja seitsmeteistkümnendat korda. Teadustööde konkursiga soovitakse avaldada tunnustust silmapaistva uurimistöö eest, ergutada majandusalast teadustegevust ning väärtustada kraadiõpet. Alates 2011. aastast on teaduspreemia välja antud kahes kategoorias: doktoritööl põhineva või doktoriõpingute raames tehtud uurimistöö ning magistritööl põhineva või magistriõpingute raames tehtud uurimistöö eest.

Urmas Sepp (1956–2002) oli Eesti Panga makromajanduse, hiljem majandusuuringute osakonna juhataja.

Lisateave:

Eva Vahur

Eesti Pank

668 0965

[email protected]