Eesti Pank tutvustab juubeli puhul Frankfurdis Eesti kunsti

Postitatud:

28.06.2018

Euroopa Keskpanga (EKP) peahoone fuajees avati Eesti kaasaegse kunsti näitus, mis kestab kuni 26. oktoobrini. Kunstinäitus on osa Eesti Panga 100 aastapäeva üritustest.

Kolm kuud kestva näitusega on võimalik tutvuda EKP töötajatel ja keskpanga külalistel. Lisaks toimuvad ka avalikud grupikülastused eelregistreerimisega.  Näitus on osa Euroopa Keskpanga poolt kureeritavast näitusesarjast „Contemporary art from the Member States of the EU“ ning toimub sel aastal juba 21. korda.  Näituse pidulikul avamisel 27. juunil astusid tervitussõnavõtuga üles EKP president Mario Draghi ning Eesti Panga president Ardo Hansson.

„Euroopa Keskpanga suurepärane initsiatiiv annab meile võimaluse olla Eesti kunsti saadikuteks välismaal.  Tänavu tähistab Eesti Vabariik 100. sünnipäeva ning  järgmisel aastal saab 100. aastaseks Eesti Pank. Meil on rõõm tähistada selle näitusega mõlemat olulist tähtpäeva,“ ütles Eesti Panga president Ardo Hansson näituse avamisel.

Eesti Pank toetab Eesti kunstnike tööde transpordi Frankfurti ja tagasi. Näitusel eksponeeritavate tööde valiku tegi EKP kunstikomisjon kuraatori poolt esitatud ettepanekute põhjal.  Esindatud on 14 kunstnikku: Merike Estna, Kristi Kongi, Marko Mäetamm, Kaido Ole, Laura Põld, Paul Kuimet, Krista Mölder, Marge Monko, Sigrid Viir, Katja Novitskova, Kris Lemsalu, Flo Kasearu, Kristina Õllek & Kert Viiart, Taavi Suisalu. Kokku on näitusel umbes 50 tööd.  Esindatud on nii maal, foto, skulptuur kui ka digitaane- ja segameedia.

Eesti kunsti näituse avamine EKP-s

Lisateave:
Hanna Jürgenson
Eesti Pank
Tel: 6 680 959, mobiil: 5 69 209 30
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]