Keskpanga muuseumi juubelikonverentsil vaetakse muuseumi rolli asutuse juures

Postitatud:

24.08.2017

Esmaspäeval, 28. augustil kell 10 algab Eesti Panga muuseumi 20. sünnipäevale pühendatud juubelikonverents, mis keskendub sellele, mida tähendab ühe muuseumi kuulumine suurema asutuse alla. Kuivõrd see muuseumi tegevust piirab või hoopis selle võimalusi laiendab? Kuidas mõjutab see muuseumi igapäevategevust? Mis kasu saab asutus muuseumist? Millised ülesanded ja probleemid selle kooseluga kaasnevad? Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele sel päeval vastust otsitaksegi.

Juubelikonverentsil esinevad ettekannetega nii Eesti Panga töötajad kui ka kolleegid Soome keskpanga, Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ning Nukuteatri muuseumist. Mõtiskleme ka selle üle, milliseid muuseume võiks Eestis veel olla.

Juubelikonverents on kõigile huvilistele tasuta. Konverentsil osalemiseks palume registreeruda vormi kaudu või e-posti teel [email protected].

KAVA

  • 10.00 Konverentsi avamine ja tervitussõnad 
    Raoul Lättemäe, Eesti Panga rahvusvaheliste ja avalike suhete osakonna juhataja
  • 10.20–11.00 Muuseum ja Eesti Panga avalikud suhted 
    Ingrid Mitt, Eesti Panga avalike suhete juhtivspetsialist
  • 11.00–11.45 Soome Panga muuseumi kogemused keskpanga külastuskeskusena 
    Jaakko Koskentola, Soome Panga muuseumi juhataja
    Ettekandes tutvustatakse keskpanga muuseumi rolli panga suhtluses laiema avalikkusega. Kuidas toimib muuseum külastuskeskuse ja suhtluskanalina?
  • 12.30–13.15 Tallinna Tehnikaülikooli muuseumi valikutest 
    Tõnis Liibek, Tallinna Tehnikaülikooli muuseumi teadur
    TTÜ muuseum loodi 1971. aastal ülikooli tegevusega seotud materjalide kogumiseks, uurimiseks ja tutvustamiseks. Samuti sooviti, et muuseum oleks üliõpilastele teaduse ja tehnika ajaloo õppebaas. Kuidas on käinud selle muuseumi käsi ning millised on ootused ülikoolimuuseumile tänapäeval? Kuivõrd erinevad üksteisest üliõpilaste, õppejõudude ja ülikooli juhtkonna nägemused TTÜ muuseumi homsest päevast?
  • 13.15–14.00 Rahvusülikooli muuseumi roll ja võimalused ühiskonna teenimisel
    Mairo Rääsk, Tartu Ülikooli muuseumi direktori kohusetäitja
    Tartu Ülikooli seaduses on lisaks teadus- ja õppetegevusele sätestatud ka ülikooli kolmas põhiülesanne, ühiskonna teenimine. Milline roll on muuseumil tänapäeval ning kuidas saaks muuseum ühiskonda veelgi paremini teenida?
  • 14.00–14.45 Miks peaks teatril olema muuseum?
    Joonas Tartu, Nukuteatri direktor
    Eestis tegutseb Teatri- ja Muusikamuuseum. Oma muuseum on ka Nukuteatril. Võime küsida, miks peaks teatril olema muuseum. Kas teatrit kui kaduvat kunsti üldse saab koguda ja säilitada ning kas seda peaks tegema?
  • 14.45–15.15 Kas haiglal võiks olla muuseum? Agris Peedu, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees

Järgneb meeleolukas koosviibimine muuseumis, kus meenutame Eesti Panga muuseumi tegevust 20 aasta jooksul. Muuseumi algusaastatest kõnelevad endised ja praegused töötajad.

Lisainfo:
Leanyka Libeon
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0959
E-post: [email protected] 
Meediapäringud: [email protected]