Müüki jõuab Tokyo olümpiamängude hõbemünt

Postitatud:

19.05.2021

  • Mündi tiraaž on 3000
  • Ühe mündi hind on 45 eurot, nimiväärtus 8 eurot
  • Münti müüakse ainult Omniva e-poes
  • Mündimüük algab kolmapäeval, 26. mail kell 12

Kolmapäeval, 26. mail laseb Eesti Pank ringlusse Tokyos XXXII suveolümpiamängudel osalevatele Eesti sportlastele pühendatud hõbedast meenemündi. Hõbemündi kujundus on Jaapanile omaselt minimalistlikus võtmes. Sellel on kujutatud Tokyo lähedal asuva Fuji mäe tagant tõusvat päikest. Fuji mäe peale on asetatud Eesti Olümpiakomitee logo.

Eestis on koroonaviiruse leviku risk endiselt kõrge, mistõttu müüakse meenemünti ainult Omniva e-poes. Postkontorid ja Eesti Panga muuseumipood meenemünti ei müü. Mündimüük algab e-poes kolmapäeval, 26. mail kell 12. Üks ostja saab korraga soetada kuni 10 münti, münte broneerida ei saa.

Hõbemündi kujundas Ander Avila, kes on lõpetanud Kõrgema Kunstikooli Pallas. Ta on töötanud mitmes reklaamiagentuuris kujundaja ja loovjuhina ning pälvinud oma tööde eest reklaami- ja disainiauhindu. Ander Avila on olnud Pallases graafilise disaini õppejõud. Praegu tegutseb ta oma disainistuudios Sulev.

Lisateave

  • Tokyo olümpiamängudel osalevatele Eesti sportlastele pühendatud hõbemünt on meenemünt. Meenemündid on enamasti valmistatud väärismetallist ja jäädvustavad riigi jaoks olulisi sündmusi või isikuid. Meenemündid kehtivad maksevahendina üksnes selles riigis, kus need on käibele lastud. Need mündid ei ole mõeldud ringluseks, vaid kogumiseks ja kinkimiseks. Tavaliselt on meenemündi hind mündi nimiväärtusest kõrgem.
  • Omniva klienditeenindusega saab ühendust telefonil 661 6616 või e-posti aadressil [email protected]. Klienditeenindusega saab ühendust tööpäeviti kell 9–20 ning nädalavahetustel ja riigipühadel kell 9–15.

Lisateave:
Ingrid Schmuul
Kommunikatsioonispetsialist
Eesti Pank
Tel 5697 9146
Meediapäringud [email protected]