Uuenenud e-poest saab münte tellida ka pakiautomaati või kulleriga

Postitatud:

02.01.2018

Alates 2. jaanuarist on Eesti Panga münte ja meenetooteid võimalik soetada Omniva uuenenud e-poest. Tooteid saab nüüd tellida ka pakiautomaati kogu Baltikumi piires või kasutada kullerteenust. Müntide tellimusele kui väärtsaadetisele lisandub edaspidi kindlustustasu.

Alates 2. jaanuarist 2018 pakub Omniva uuenenud e-pood kauba kättesaamiseks uusi ja mugavaid võimalusi:

  • tooteid saab Baltikumi piires tellida pakiautomaatidesse
  • kaupa saab tellida Euroopa riikidesse ka kulleriga
  • tellitud kauba teekonda saab jälgida tellimuse kinnitamisel saadava numbriga.

Kuna raha (ringlemata käibemündid, meenemündid ja meenetooted) saatmist posti teel käsitatakse väärtsaadetisena, peab tellimus olema kindlustatud, olenemata tellitud kauba väärtusest. Kindlustustasu lisandub e-poe tellimusele automaatselt ja selle suurus sõltub tellitud kauba väärtusest.

Tänu sellele uuendusele saab nüüd e-poest münte tellida ka Lätti ja Saksamaale, kuhu tellimine oli varem piiratud. Mõne riigi puhul kehtivad siiski veel tellimispiirangud*.  

Ringlemata käibemüntide ja meenemüntide tellimusele lisandub automaatselt ka käitlustasu:

  • tellimuse puhul kaaluga kuni 375 grammi lisandub käitlustasu 1,50 eurot
  • üle 375grammiste tellimuste puhul lisandub iga täiendava grammi eest 0,004 eurot.    

Tellitud tooted postitatakse pärast toodete eest tasumist ASile Eesti Post. Tasuda on võimalik pangaülekandega pangalingi vahendusel, krediitkaardiga või arve alusel. Kõik e-poe ostudega seotud küsimused palume edastada Eesti Postile klienditoe telefonil 661 6616 või e-posti teel: [email protected].

Meenemünte on võimalik osta ka Eesti Posti postkontoritest üle Eesti. Vaata täpsemalt

Meenemünte, ringlemata käibemünte, meenetooteid ja trükiseid on endiselt võimalik osta Eesti Panga muuseumipoest muuseumi lahtiolekuajal teisipäevast reedeni kell 12–17 ja laupäeviti kell 12–16.    

Eesti Post on Eesti Panga numismaatilis-bonistiliste toodete ametlik edasimüüja, kes pakub Omniva e-poe kaudu võimalust Eesti Panga tooteid osta ja toimetab tellitud kauba ka kohale. E-poest saab osta käibe- ja meenemünte ning muid meenetooteid.


* Riikide kehtestatud piirangute tõttu ei saa münte tellida järgmistesse riikidesse: BIRMA (MYANMAR), BOLIIVIA, LIIBANON, MALAWI, PANAMA, SAUDI ARAABIA, URUGUAY, VIETNAM