VIDEO JA FOTOD: Eesti Panga president aitas juubelimünte müüa

Postitatud:

22.02.2018

Eesti Panga muuseumis algas täna kell 12 Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kullast ja hõbedast meenemündi müük. Eesti sünnipäeva puhul müüs esimese pooltunni jooksul münte huvilistele Eesti Panga president Ardo Hansson. Müntide kujundajad jagasid huvilistele autogramme.

„Eesti Vabariigi aastapäeva puhul välja antud müntide vastu on olnud üllatavalt suur huvi. See näitab, kuidas meie riigi sünnipäev rahvale korda läheb. Kahju on sellest, et kõikidele huvilistele juubelimünte ei jätku,“ ütles Eesti Panga president Ardo Hansson.

Kullast meenemündi on kujundanud Tiiu Pirsko ja Mati Veermets. Mündil on kujutatud rukkilille ja Eesti vanimat geomeetrilist ornamenti, mille sümbolid tähendavad täiuslikku õnne, arengut ja tasakaalu. Hõbedast meenemündi on kujundanud Margus Kadarik ja Toomas Niklus. Sellel on kujutatud Eesti sinimustvalge siluett maakeral ja Kristjan Jaak Petersoni luuleread.

EV100 müntide müük Eesti Pangas

Kullast ja hõbedast meenemüntide müük on osa Eesti Pangas toimuvatest vabariigi aastapäevale pühendatud üritustest. Esmaspäeval avas Eesti Pank rahvale uksed, et esitleda Iseseisvussaalis vabariigi aastapäevale pühendatud 2eurost käibemünti. Laupäeval toimub aga Eesti Panga muuseumis perepäev, kus tunni aja jooksul on rahvale vaatamiseks välja pandud ajalooline kullakang. See on osa Eesti Panga varadest, mida hoiti kuni Eesti taasiseseisvumiseni Ameerika Ühendriikide keskpangas.


Lisateave:
Viljar Rääsk
Avalike suhete allosakond
Tel: 668 0745, 527 5055
E-post: [email protected]
Meediapäringud: [email protected]