Eesti Pank teeb rahvuslooma hundi ja soome-ugri rahvaste auks erikujundusega 2eurosed

Postitatud:

05.03.2020

Eesti Pank kuulutab välja kahe mündi kujunduskonkursi, et lasta järgmisel aastal ringlusse Eesti rahvusloomale hundile ja soome-ugri rahvastele pühendatud erikujundusega 2eurosed.

Rahvusloom hundile pühendatud 2eurone mälestusmünt jõuab ringlusse 2021. aasta kevadel ja soome-ugri rahvastele pühendatud 2eurone tuleb ringlusse 2021. aasta sügisel.

Eesti Pank ootab kujunduskonkursist osa võtma nii üksikisikuid kui ka autorite kollektiive. Ühele konkursile võib autor esitada mitu kavandit. Kavandid tuleb esitada keskpanka hiljemalt 30. aprillil 2020 kell 12.

Kujunduskonkursi võitja autoritasu on 2000 eurot, teise koha saanud kavandi autorile makstakse 700 ja kolmanda koha töö autorile 500 eurot. Konkursi tulemused avalikustab keskpank hiljemalt augusti lõpus.

Vaata rahvusloom hundile pühendatud 2eurose kujunduskonkursi tingimusi

Vaata soome-ugri rahvastele pühendatud 2eurose kujunduskonkursi tingimusi

Eesti Pank kogub ettepanekuid meene- ja mälestusmüntide väljaandmiseks panga posti- ja e-posti aadressi ning Eesti Panga veebilehe liidese kaudu. Laekunud ettepanekud esitab Eesti Pank analüüsimiseks ja eksperdihinnangu saamiseks nõuandvale kogule. Nõuandva kogu ettepanekute põhjal otsustab Eesti Panga juhatus meene- ja mälestusmüntide tootmise.

Lisateave:
Piret Luhakooder
Sularaha- ja taristuosakond
668 0791
[email protected]

Viljar Rääsk
Kommunikatsioonijuht
Eesti Pank
6680 745, 5275 055
[email protected]
Meediapäringud: [email protected]