Eesti Pank kutsub kujundama hansalinn Pärnule pühendatud hõbemünti

Postitatud:

05.05.2020

Eesti Pank kuulutab välja hansalinn Pärnule pühendatud hõbedast meenemündi kujunduskonkursi, millest oodatakse osa võtma nii üksikisikuid kui ka autorite kollektiive. Kujunduskonkursi võitja autoritasu on 2000 eurot.

Tegemist on Eesti hansalinnade seeria kolmanda meenemündiga, seeria eelmised mündid olid pühendatud Tallinnale ja Viljandile. 

Eesti Panga juures tegutseva nõuandva kogu ettepanekul emiteerib keskpank 2021. aastal 8eurose nimiväärtusega hõbemündi, mis on pühendatud hansalinn Pärnule.

Eesti Pank ootab kujunduskonkursist osa võtma nii üksikisikuid kui ka autorite kollektiive. Üks autor võib konkursile esitada mitu kavandit. Konkursi tähtaeg on 30. oktoober 2020 kell 12.00.

Kujunduskonkursi võitja autoritasu on 2000 eurot. Teise koha saanud kavandi autorile makstakse 700 eurot ja kolmanda koha töö autorile 500 eurot. Konkursi tulemused avalikustab keskpank hiljemalt 2021. aasta 15. veebruaril.

Vaata hansalinn Pärnule pühendatud hõbedast meenemündi kujunduskonkursi täpseid tingimusi

Eesti Pank kogub ettepanekuid meene- ja mälestusmüntide väljaandmiseks panga posti- ja e-posti aadressi ning Eesti Panga veebilehe liidese kaudu. Laekunud ettepanekud esitab Eesti Pank analüüsimiseks ja eksperdihinnangu saamiseks nõuandvale kogule. Nõuandva kogu ettepanekute põhjal otsustab Eesti Panga juhatus meene- ja mälestusmüntide tootmise.

Ülevaade Eesti Panga emiteeritud meenemüntide kohta


Lisateave:

Piret Luhakooder
sularaha- ja taristuosakond
668 0791
[email protected]

Mart Siilivask
Eesti Pank
Tel: 668 0965
Mobiil: 5697 9146
E-post: mart.siilivask@eestipank.ee
Meediapäringud: [email protected]