Eestit külastab Rahvusvahelise Valuutafondi delegatsioon

Postitatud:

04.05.2022

Tänasest kuni 18. maini on Eestis visiidil Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, kes arutab riigi- ja erasektori esindajatega Eesti majanduse olukorda, Venemaa-Ukraina sõja mõju ja sellega seotud majanduspoliitilisi samme. Visiit toimub IMFi iga-aastaste majanduspoliitiliste konsultatsioonide raames.

Seekordsetel kohtumistel arutatakse eeskätt seda, kuidas Venemaa agressioon Ukrainas on mõjutanud Eesti majanduse väljavaadet ja millised on olnud sõjaga seoses nii juba tehtud kui ka veel kavandatavad majanduspoliitilised otsused. Eelarvepoliitika valdkonnas on arutelu all toetusmeetmed, mida on rakendatud kasvanud energia- ja toiduhindade, pagulaste sisserände ja tarneahelatega seotud võimalike probleemidega toimetulemiseks. Lisaks antakse missiooniliikmetele ülevaade tulevikus majanduskasvu toetavatest struktuuripoliitilistest sammudest, mis on vajalikud Eesti majanduse digi- ja rohepöörde eesmärkide saavutamiseks.

IMFi delegatsioon saab visiidi käigus ülevaate nii finantssektori olukorrast ja väljavaadetest kui ka muudatustest rahapesu tõkestamise poliitikas ja korralduses Eestis.

IMFi delegatsioon kohtub valitsuse ja riigikogu liikmetega ning Eesti Panga, ministeeriumite, ametiasutuste ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega. Samuti on plaanis kohtumised kommertspankade, erialaliitude ja eraettevõtete esindajatega.

Visiidist teeb kokkuvõtte IMFi delegatsiooni juht Cheikh Anta Gueye kolmapäeval, 18. mail kell 12 – 13 Eesti Pangas toimuval pressikonverentsil, kus osalevad ka keskpanga president Madis Müller ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. Täpsema info pressikonverentsi kohta saadame ajakirjanikele postkasti.  

Valuutafond arutab kord aastas kõikide liikmesriikidega olulisi majanduspoliitilisi teemasid. Konsultatsiooni järel valmib raport, mis kajastab IMFi ekspertide hinnangut Eesti majanduspoliitikale.

Lisateave:
Hanna Jürgenson
Kommunikatsioonispetsialist
Eesti Pank
Tel 668 0959, 5692 0930
Meediapäringud [email protected]