Eesti osaleb Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga aastakoosolekul

Postitatud:

08.10.2015

Rahandusminister Sven Sester, Eesti Panga asepresident Madis Müller ning keskpanga ja rahandusministeeriumi esindajad osalevad 9.–11. oktoobril Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Maailmapanga aastakoosolekul Limas Peruus. Aastakoosoleku peateemad on maailmamajanduse väljavaated ja riskid ning IMFi ja Maailmapanga prioriteedid järgmisel poolaastal.

Rahvusvahelise Valuutafondi kohtumistel arutatakse maailmamajanduse ja finantsturgude olukorda ning võimalikke edasisi majanduspoliitilisi samme. Tähelepanu keskmes on tärkavad turud ning eri riikide majanduspoliitika rahvusvaheline mõju. Lisaks riikide majanduspoliitika uuenemisele peab IMF oluliseks tihedamat rahvusvahelist koostööd. Arutatakse ka võimalusi IMFi paindlikumaks reageerimiseks eri riikide probleemidele ja ülemaailmsetele riskidele.

Maailmapanga arengukomitee arutab kestliku arengu eesmärkide saavutamist ja demograafiliste muutustega seotud probleeme. Arenevate riikide kestliku arengu tagamise olulisemad teemad on näiteks riikide ressursside parem kaasamine (sh maksusüsteemide parandamine), ebaseaduslike rahavoogude piiramine ning töökohtade ja infrastruktuuri loomine.

Eestit esindavad aastakoosolekul rahandusminister Sven Sester ja kantsler Veiko Tali, Eesti Panga asepresident Madis Müller ning rahvusvaheliste ja avalike suhete osakonna juhataja Raoul Lättemäe. Visiidi raames kohtuvad Eesti esindajad IMFi juhtkonnaga ning Maailmapanga ja mitme rahvusvahelise institutsiooni esindajatega. Kohtumiste peaeesmärk on tutvustada Eesti ja euroala majandusarengut ja -poliitikat.

IMFi aastakoosoleku teemade kohta saate põhjalikumalt lugeda Eesti Panga blogis.

Aastakoosoleku täpsema kava leiate http://www.imf.org/external/AM/2015/.


Lisateave:

Ingrid Mitt
Avalike suhete allosakond
Eesti Pank
Eurosüsteem
Tel: 668 0965, 512 6843
Meediapäringud: [email protected]

Liisi Poll
Avalike suhete osakond
Rahandusministeerium
Tel: 611 3049, 57831881; [email protected]
www.rahandusministeerium.ee