Eesti osaleb Rahvusvahelise Valuutafondi kevadkoosolekutel

Postitatud:

10.04.2019

Eesti Panga ja Rahandusministeeriumi esindajad osalevad Rahvusvahelise Valuutafondi kevadkoosolekutel ja kohtumistel, mis toimuvad 9.–13. aprillil Washingtonis. Kohtumiste peateema on maailma aeglustunud majanduskasv, riskide maandamine ja riikide vastupanuvõime suurendamine.

Eestit esindavad kevadkoosolekutel Eesti Panga asepresident Madis Müller ning rahandusministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Ross. Koosolekutel osalevad ka keskpanga ja välisministeeriumi eksperdid.

Kohtumistel arutatakse, millist eelarve- ja rahapoliitikat peaks praeguses majandusolukorras rakendama ning kuidas kasutada finants- ja struktuurireforme, et parandada kasvuvõimekust. Päevakorras on ka rahapesu tõkestamine ja finantsstabiilsus.

Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga koosolekud on kord poolaastas toimuvad tippkohtumised, kus saavad kokku kõrgetasemelised delegatsioonid kõikidest maailma riikidest eesmärgiga arutada olulisi majandus- ja finantsküsimusi ning koordineerida üleilmseid majanduspoliitilisi samme.

Kevadkoosolekute täpsema kava leiab IMFi veebilehelt: https://meetings.imf.org/en/2019/Spring.


Lisateave:
Eva Vahur
avalike suhete allosakond
Eesti Pank
668 0965, 5330 0619
[email protected] 

Siiri Suutre
kommunikatsiooniosakond 
Rahandusministeerium 
611 3114, 5665 4707 
[email protected]